Skip to main content

OVER 30 YEARS EXPERIENCE IN TIMBER AND TEXTILE FIRE RETARDANT TREATMENTS FOR DOMESTIC AND INTERNATIONAL MARKETS.

OVER 30 YEARS EXPERIENCE IN TIMBER AND TEXTILE FIRE RETARDANT TREATMENTS FOR DOMETIC AND INTERNATIONAL MARKETS.
Terug naar overzicht
Flametect C
Fire retardant spray for Natural Materials
€ 26,16€ 21,62 (excl. BTW) Geen voorraad
Flametect Nitro
For Synthetic and Natural Textiles  
€ 35,88€ 29,65 (excl. BTW) Geen voorraad
Flametect C-WD
Brandvertrager voor hout en terras
€ 42,56€ 35,17 (excl. BTW) Geen voorraad
Flametect C
Brandvertrager voor natuurlijke materialen
€ 26,50€ 21,90 (excl. BTW) Geen voorraad
Flametect | Brandbeveiliging en coatingsystemen

Flametect | Gespecialiseerd in brandvertragende oplossingen

Flametect Nederland is een gespecialiseerd bedrijf in passieve brandbeveiligings- en coatingsystemen, zijn we van mening dat we een van de meest concurrerende en kwaliteitsvolle producten hebben. 

We leveren beschermende coatings, gespecialiseerde milieuvriendelijke producten voor brandvertragers voor stof en hout.

Onze producten worden met de grootste zorg geproduceerd in Zuid-Wales Engeland. De prestaties van de brandbeveiligingsproducten zijn geverifieerd door international geaccrediteerde UKAS- en UL-laboratoria in het Verenigd Koninkrijk de Verenigde Staten en Duitsland.

Flametect | Brandbeveiliging en coating

Flametect | praktische ervaring in brandvertragers

We onderscheiden ons van onze concurrenten doordat we niet alleen retailers of dealers zijn. We hebben praktische ervaring met het aanbrengen en testen van tal van materialen, waaronder decoratief en technisch textiel, voor binnen en buiten, militair en evenementententen. Onze ervaring is ongeëvenaard en we hebben een schat aan ervaring om onze klanten te adviseren over de juiste toepassing en technisch advies.

Flametect C-WD [NEN-EN 13501]

Brandvertrager voor hout en terrassen

Voor binnen- en buitengebruik op bekledingen, terrassen, scheidingswanden, blokhutten en schuren.

Een duidelijke vlamvertragende impregneer behandeling voor hout- en houtproducten.

Flametect C-WD is een heldere, kleurloze en geurloze impregnering. Het verkleurt niet. Geschikt voor hard of zacht hout of andere van hout afgeleide materialen. Het laat geen zichtbare glans achter en droogt op tot een natuurlijke finish.

Flametect Nitro

Voor synthetisch en natuurlijk textiel

Nitro is het enige beschikbare vlamvertragende product dat onafhankelijk is getest door het ‘Institute for Skin and Product Evaluation’ voor dermale reactie met een volledig geslaagd resultaat.

Multi-Purpose: gebruik van synthetische of natuurlijke materialen, de voorkeur voor kleding, tapijt en een post die een metalen element of verfraaiing kunnen hebben, zoals gordijnen met goud of zilver draad of metalen meubelen die kunnen worden aangetast door een corrosieve vlamvertrager.

Onze producten zijn ontworpen om gemakkelijk te worden aangebracht met behulp van eenvoudige doe-het-zelf vaardigheden of we kunnen professionele spuitteams inschakelen voor grotere projecten.

Flametect C

Voor natuurlijke materialen

Ideaal voor natuurlijke stoffen (katoen, linnen en wol), materialen op basis van papier en karton. Wordt vaak gebruikt op hooi en stro.

  • Prestatiecertificaat geleverd bij elke bestelling

Dit product heeft een hoog gehalte aan actieve vaste stoffen van 30% in vergelijking met ongeveer 15% van de producten van onze concurrenten. Dit betekent dat het verder gaat en u het behandelde materiaal niet hoeft te verzadigen. Dit product is in water oplosbaar, dus niet voor gebruik buitenshuis of aan weersinvloeden onderhevig (zie daarvoor Flametect Nitro D).

Flametect Nitro-D

Waterbestendige spray voor natuurlijke en synthetische materialen

Flametect Nitro D werkt door het brandproces te verstoren, wanneer verhitte blusgassen worden gevormd en er een vlamvertragende koolstof barrière wordt gevormd die vlamverspreiding voorkomt.

Flametect Nitro D bevat een water- en UV-bestendig bindmiddel, waardoor het weer- en waterbestendig is, waardoor uitspoeling tijdens nat weer en reinigingsprocessen wordt voorkomen.

Flametect Nitro D is een niet-giftige, niet-gevaarlijke formule die gemakkelijk aan te brengen is.