Skip to main content

Vliegtuigen
Brengen Flametect-sprays mijn vliegtuigtextiel naar CAA-specificaties?

In de meeste gevallen heeft Flametect Nitro de voorkeur, aangezien het in tegenstelling tot andere vlamvertragers niet corrosief is voor metalen en andere vliegtuigonderdelen. Vliegtuigaannemers, ontwerpers en revisiepersoneel; neem contact met ons op voor specifieke vlamvertragers voor uw brache die niet beschikbaar zijn op deze website, inclusief leerbrandvertragers.

 

Gebouwen en constructie
Kunnen bouwmaterialen zoals hout, MDF, spaanplaat en andere bouwmaterialen worden aangepast aan de huidige ontvlambaarheidsnormen met behulp van vlamvertragende sprays?

In de meeste gevallen: JA. Er zijn veel voorschriften voor ontvlambaarheid van gebouwen. De meest voorkomende is BS 476 (oppervlaktespreiding van vlam) NAKIJKEN OF DIT VOOR NL ZELFDE REGELS ZIJN

De meeste materialen die kunnen worden geabsorbeerd of de hechting van op water gebaseerde vlamvertragers mogelijk maken, kunnen worden behandeld om aan deze normen te voldoen. Onze producten worden vaak gebruikt om tijdelijke hout- en materiaalbrandwerende barriès intern aan te brengen.

Bouwplaatsen LET OP: ONZE NITRO-VLAMVERTRAGER IS NIET-CORROSIEF.

Architecten, ontwerpers en bouwers; neem contact met ons op voor advies over een reeks gespecialiseerde vlamvertragers die niet beschikbaar zijn op deze website.

 

Boten en schepen:
Kunt u vlamvertragende sprays voor boten en schepen leveren?

Ja! Voor volledige gemoedrust gebruik Flametect Nitro op alle interne stoffen. Voor textiel in contact met natte zeilkleding gebruik Nitro D.

Bij het zoeken naar certificering voor charteren, schipper of zelf huren, is vlamvertragend textiel meestal verplicht voor grotere en commerciële schepen.

 

Gordijnen, vitrage, vloerbedekking en vloerkleden
Voorkomen brandveilige sprays dat mijn gordijnen en vloerbedekking vlam vatten?

In de meeste gevallen; JA. Als uw gordijnen, vitrage en tapijten gemaakt zijn van natuurlijke materialen, gebruik dan Flametect C. Als ze zijn gemaakt van synthetische materialen, gebruik dan Flametect Nitro.

Als u niet zeker bent van het materiaal gebruik Flametect Nitro aangezien het werkt op natuurlijk, synthetisch en gemengd vezeltextiel. Waardoor het textiel BS 5867 deel 2, type B (gordijnen in openbare gebouwen) NAKIJKEN OF DIT VOOR NL ZELFDE REGELS ZIJN kan bereiken.

Momenteel leveren we aan theaters, biocopen, grote hotelgroepen, woonhuizen, kinderdagverblijven, scholen, universiteiten, winkels, winkelcentra, gevangenissen en booreilanden. In feite overal waar het publiek toegang heeft.

Voor huizen zijn er geen voorschriften, maar vlamvertragende gordijnen en tapijt kunnen u gemoedrust in huis geven.

Displays, winkels en kunst
Kan mijn winkeldisplay of kunstdisplay vlamvertragend worden gemaakt om mijn klanten te beschermen en te voldoen aan veiligheidsvoorschriften met behulp van vlamvertragende sprays?

Ja. We leveren de designafdelingen van bekende winkelketens en individuele artiesten  vlamvertragers om hun display te behandelen zodat ze voldoen aan de huidige regelgeving in winkel- en commerciële omgevingen.

 

Milieu
Zijn uw vlamvertragers milieuvriendelijk?

Flametect C en Flametect Nitro zijn groen en geclassificeerd als niet gevaarlijk en we werken met, en voorzien eco-industrieën van vlamvertragers.

 

Kunstplanten en bloemen
Kunnen kunstplanten en bloemen vlamvertragend gemaakt worden?

Ja. Onze nitro-vlamvertrager kan worden gebruikt om natuurlijke en synthetische kunstplanten en bloemen vlamvertragend te maken. Voor deze artikelen bestaat er momenteel nog geen norm voor de brandbaarheid, maar we hebben een speelgoednorm aangenomen BS 5665 Pt 2 EN 71-2 als geschikte standaard om deze producten te testen.

 

Hotels
Kunnen hotelgordijnen, vitrage, bedbekleding worden behandeld om ze brandwerend te maken?

Zeer zeker ja. Dit is een groot deel van ons bedrijf, en we hebben het geluk dat we de enige leverancier van vlamvertragers zijn voor een grote internationale hotelgroep. Sommige hotels kiezen voor brandveilige producten en materialen, deze producten en materialen zijn zeer duur en de keuze is zeer beperkt. Andere hotels verhogen de veiligheid van het textiel met een tweejaarlijkse behandeling met vlamvertragers of na het wassen. Let op: onze Nitro-producten zijn huidvriendelijk.